Winterstalling / Overwintering

 Klik voor meer foto's

Klik hier voor recente foto'van de winterstalling (2008)

In oktober moeten de niet winterharde kuip- en oranjerieplanten naar binnen! Na een zomer van groei en bloei bij u in de tuin verdienen ook zij een plekje om van hun welverdiende winterrust te gaan genieten, zodat ze het volgende voorjaar weer uitbundig kunnen uitgroeien! Zij kunnen het beste op een lichte standplaats en bij ongeveer 10 graden Celsius de winter door. Als de temperatuur te hoog wordt, zoals bijvoorbeeld bij thuis overwinteren vaak kan voorkomen als het zonnetje gaat schijnen, heb je kans dat allerlei schadelijke insecten weer tot leven komen en zich in huis gaan vermeerderen!

Algemeen geldt voor de hele winter: ZEER matig water geven, maar voorkomen dat de kluit volledig uitdroogt! Gedurende de overwinteringperiode zullen de planten veel blad verliezen. Maakt u zich niet ongerust, dat hoort er bij. Ook moeten vele soorten bij het naar binnen gaan gesnoeid worden en vaak ook nog een keer in februari/maart, dit is echter in hoge mate afhankelijk van de soort.

Durft u het niet aan, uw kuipplant zelf in de winter te verzorgen?

Laat dit dan over aan de professionele kweker die hierin gespecialiseerd is! wij kunnen de zorg voor uw dierbare en vaak kostbare planten volledig van u overnemen gedurende de lange wintermaanden (oktober t/m mei).

Uw planten staan dan in een verwarmde kas waarbij de temperatuur constant op 10 graden gehouden wordt en waarbij de plant optimaal van het aanwezige zonlicht kan profiteren. Ook het snoeiwerk wordt verzorgd en de planten krijgen op de juiste momenten precies genoeg water en meststoffen.

Indien gewenst sturen wij in december of januari foto's van uw planten naar u toe per e-mail.

Ge´nteresseerd? Vul het formulier in en reserveer NU alvast ruimte zodat u straks verzekerd bent van een goed hotel voor uw planten, ze verdienen het toch...?


Iedere stallingperiode staat op zichzelf !

Voorwaarden winterstallingPDF

Een ieder dient zich dus elk jaar weer opnieuw aan te melden !

Klanten kunnen zich hier eenvoudig aanmelden voor stalling in het eerstvolgende winterseizoen

Heeft u interesse en wilt u meer informatie ?